Foredrag: Internett og politisk aktivisme i Iran

Dr Brian Nicholson besøker Universitetet i Agder og legger frem forskning fra to nettbaserte politiske kampanjer i Iran: “Feminist One Million Signature campaign”, og “Stop Stoning Forever campaign”.

Feminist One Million signature-kampanjen krever en slutt på det de kaller kjønnsdiskriminerende lover i Iran. iranske myndigheter har gjentatte ganger stengt ned gruppens nettside, og et titalls aktivitster har blitt arrestert.

Stop Stoning Forever kjemper for et forbud mot steining og andre former for avstraffing som rettferdiggjøres av kulturelle eller religiøse tradisjoner. Deres fokus er først og fremst på kvinner, siden det ofte er kvinner som rammes. Gjennom nettsiden stop-stoning.org forsøker de å sette fokus på problemstillingen og å få mennesker til å engasjere seg mot slike former for avstraffing.

nicholsons foredrag erbasert på litteraturstudier, “virtual ethnography” og intervjuer av de berørte.  Nicholson leder et forskningssenter som fokuserer på Informasjonssystemer i utviklingsland.  Hans forskning omfatter også sosiale nettverk, “corporate social and environmental responsibility outsourcing av forretningsprosesser.

Tid: torsdag 1. desember, kl. 14.15 -16.00
Sted: UiA Kristiansand, rom H1-058

Påmelding til bente.e.holmen[at]uia.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s